ODS Windkracht 10 - Onze school -

Ods Windkracht 10 is een openbare daltonschool met op dit moment 144 kinderen en 13 leerkrachten.

De meeste kinderen komen uit de wijk “de Zuidert” en uit de daarop aansluitende straten. Verder komen er kinderen van de omliggende buitenwegen.

We hebben ook kinderen uit andere delen van Emmeloord. Het gaat dan vaak om ouders die gekozen hebben voor het dalton-concept of gezinnen die vanuit “de Zuidert” verhuisden en onze school “trouw” bleven.

Het schoolgebouw stamt uit 1981. Afgelopen schooljaar we onze hele school geverfd en is onze middenruimte mooier aangekleed, zodat het een fijne plek is om te werken en op te treden.

Windkracht 10 ontleent haar naam aan de 10 puntvormige uitbouwsels op het dak, waar de wind vrij spel op heeft. De ene keer hebben we wind mee, de andere keer hebben we wat wind tegen. Maar de school wil steeds een stevige basis zijn en een goed, veilig en behaaglijk onderdak bieden aan haar bewoners.