Nieuws

Groep 7 en 8 wint E-waste Race!

Groep 7 en 8 wint E-waste Race!

Windkracht 10 wint reisje Nemo

Emmeloord - Juichende kinderen donderdag op obs Windkracht 10 in Emmeloord. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben namelijk de E-waste race Westland/Flevoland gewonnen.

De prijs is een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. Wethouder Hans Wijnants kwam de prijs, die dikverdiend was, brengen. De scholieren haalden namelijk maar liefst 6964 afgedankte apparaten op, 30 procent van het totaal. Alle tien deelnemende scholen, waaronder ook de Koperwiek in Emmeloord, zamelden in totaal 22.754 apparaten in.

Iedereen meegewerkt

Het succes van Windkracht 10 is volgens de onderwijzers Miranda Oosting van groep 8 en Joost Visscher van groep 7 te danken aan de inzet van alle leerlingen. ‘Iedereen heeft er aan meegewerkt dat maakte het succes. De leerlingen hebben gebruik gemaakt van social media, de krant ingeschakeld, posters opgehangen en ze zijn langs de deuren geweest en ook ouders hebbengeholpen om het tot een succes te maken.’

Stijltangen

De E-waste Race werd gehouden van 18 april tot en met 11 april. In die periode moesten de scholen zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) inzamelen. Mensen mochten hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd werd het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. HVC zorgde ervoor dat het elektronisch afval werd opgehaald bij de scholen.

De E-waste Race in deze regio is een initiatief van HVC en Weee Nederland samen met de gemeenten.

Bron: https://denoordoostpolder.nl/artikel/1008327/windkracht-10-wint-reisje-nemo.html

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze Facebookpagina